De Norsky en Norstream, beide bekende gezichten in Zeebrugge, gaan er binnenkort iets anders uit zien. De typische P&O-blauwe schoorsteen wordt vervangen door de kleuren van Bore, eigenaar van beide schepen.

Er ontstond even paniek wanneer plots bleek dat de Norsky en Norstream zonder vlag van P&O aankwamen in de Zeebrugse haven na hun gebruikelijke overtocht uit het Engelse Tilbury. Met de verkoop van de Pride of Bruges en Pride of York in het achterhoofd werd gevreesd dat beide schepen Zeebrugge misschien zouden verlaten.

Gelukkig zit het verhaal iets anders in elkaar en zullen beide zussen, gebouwd in 1999, Zeebrugge (normaal gezien) nog niet snel verlaten. De blauwe schouw zal vervangen worden door de kleuren van Bore.

(Lees verder onder de foto)

De vlag van P&O werd enkele weken geleden overschilderd.

Beide schepen verbinden sinds 2013 Zeebrugge met Tilbury, een haven in de buurt van de Engelse hoofdstad. Voorheen verbonden ze Zeebrugge met Middlesbrough (Teesport). De ferries hebben een capaciteit van 2.630 lane meters verspreid over 3 dekken. Er is ook een accomodatie voorzien voor 12 chauffeurs die de overtocht meemaken.

Hoewel ze niet tot P&O behoren is er een laatste link zichtbaar met de periode van North Sea Ferries, namelijk het feit dat hun naam begint met ‘Nor‘. De schepen hebben ook lange tijd in de kleuren van P&O rondgevaren maar daar komt nu dus verandering in.

Norsky bij aankomst in Zeebrugge op 11 mei met een gele schoorsteen.
Bore Song, ook door P&O gecharterd bij Bore met de typische Bore-kleuren op de schoorsteen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *