Op donderdag 13 mei 2021 kwam de Leopold I opnieuw aan in haar thuishaven Zeebrugge. De 160-koppige bemanning had er drie maanden opzitten in onder andere de Perzische Golf. De tussenstop was echter van korte duur want het schip vertrok op zondag 16 mei opnieuw richting zee.

Tijdens de tussenstop in Zeebrugge werd onder andere de Alouete III-helikopter van het schip gehaald waarna deze vertrok richting de A960 Godetia in de Oostzee voor een allerlaatste missie. Vanaf de volgende missies zal een NH-90 helikopter de Alouette III vervangen op de fregatten. Er werd ook heel wat vers voedsel voor de bemanning aan boord gebracht en enkele reserveonderdelen indien er zaken dringend vervangen moeten worden tijdens de tijd op zee.

De Leopold I is opnieuw vertrokken richting de Atlantische Oceaan waar ze een vloot NAVO-schepen zal vervoegen voor een oefening.

Op de Facebook-pagina van The Belgian Navy kan je de aankomst op donderdag zien.

F930 Leopold I bij vertrek in Zeebrugge, 16 mei 2021.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *