Transfennica maakt eerste aanloop nieuwe dienst richting Finland en Estland

Deze ochtend rond 04:00 arriveerde de Kraftca aan kaai 129 in de haven van Zeebrugge. Het schip maakte de eerste aanloop voor de nieuwe Baltische dienst vanuit Zeebrugge die een samenwerking is tussen CLdN en Transfennica.

De bestaande Noordelijke Oostzeedienst van Transfennica verbond Port of Antwerp – Bruges al vanuit het Antwerpse platform met de havens van Hanko, Kotka, Rauma en Paldiski. Sinds vandaag is het dus ook mogelijk om tweewekelijks vanuit Zeebrugge cargo te verschepen richting Finland en Estland. Eind juni werd het nieuws van de samenwerking bekend gemaakt en vandaag volgde dus de eerste aanloop van de Kraftca in het Albert II-Dok. Rond 04:00 kwam het schip aan vanuit Antwerpen en ze vertrok opnieuw om 08:00 richting Hanko.

Aan boord van de Kraftca en zusterschepen is er mogelijkheid om allerlei soorten cargo te laden: containers, tankcontainers, trailers, reefers, voertuigen, begeleide vracht en andere cargo zoals grote machines. De samenwerking moet zorgen voor een goede verbinding tussen de verste hoeken van West- en Noord-Europa. Via Zeebrugge is het mogelijk om de cargo te laten aansluiten op netwerken richting Iberia, Ierland, Verendigd Koninkrijk en Scandinavië. De dienst zal behandeld worden op de terminal in het Albert II-Dok.

In de haven van Zeebrugge treedt Hoppe Ship Agencies op als lokale scheepsagent voor Transfennica.

Foto’s Kraftca: © Alain Verheyde

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait