Ever Greet zet diepterecord op scherp

Vandaag arriveerde de Ever Greet in Zeebrugge. Het 400-meter lange containerschip van Evergreen kwam aan uit de haven van Colombo in Sri Lanka. Met de komst van de Ever Greet werd meteen het diepterecord op scherp gezet, nooit kwam een schip met een grotere diepgang aan in een Belgische haven.

Rond 12:30 deze middag arriveerde de Ever Greet in Zeebrugge na een reis uit Colombo. Het schip zette met een diepgang van maar liefst 16M30 koers richting onze kusthaven. Met deze diepgang werd meteen een nieuw record gevestigd want nooit eerder kwam een schip met meer diepgang aan.

De Ever Greet zal gelost worden in Zeebrugge tot ze op de maximale diepgang van 16M00 komt en zo veilig de Westerschelde kan opvaren richting de haven van Antwerpen. Daarmee wordt het belang van onze kusthaven nogmaals duidelijk onderstreept wanneer het gaat om flexibiliteit en nautische toegankelijkheid. De maximale diepgang voor de haven van Antwerpen werd eerder dit jaar in Januari getest met de MSC Aurora.

Het vorige record ( in Zeebrugge ) stond op naam van de OOCL Hong Kong die in 2021 in de haven aankwam met een diepgang van 15M25 en vertrok met 15M95. Vandaag nam de Ever Greet dus de plaats op de troon over van meeste diepgang in Zeebrugge, Port of Antwerp – Bruges én België. Het schip vertrekt deze avond opnieuw richting het ankergebied op zee om morgenochtend dan de Westerschelde op te stomen richting Antwerp Gateway.

Gebruik van foto’s is niet toegestaan mits uitdrukkelijke toestemming.
Voor gebruik van foto’s graag contact opnemen via contact@portofzeebruggefanpage.be

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait