Wie gisteren of vandaag in de buurt van het Visserskruis moest zijn of Zeebrugge binnenreed kon er moeilijk naast kijken: de gigantische kraan van het jack-up constructieschip Blue Tern.

Gisterenavond (01/03) kwam het schip aan in Zeebrugge tijdens zonsondergang. Het gebeurt wel vaker dat jack-up constructieschepen Zeebrugge bezoeken maar vaak zijn die net iets kleiner.

De Blue Tern (vroeger Seafox 5) is een vierpotig en zelfvarend jack-up constructieschip. Het schip is ontwerpen om het hele jaar door in zware offshore-omstandigheden te werken en kan werken in waterdiepten tot 65 meter. Aan boord kan je de hoofdkraan vinden die met z’n 1.200 ton de grootste in zijn soort is. De kraan heeft een draagvermogen van maar liefst 7.000 ton. Door het ontwerp van het platform is er veel vrije dekruimte waardoor dit schip perfect is voor het vervoeren van onder andere funderingen of turbine-installaties.

Met een totale lengte van 151 meter en een breedte van 50 meter kan dit schip 150 bemanningsleden huisvesten in de faciliteiten van het schip. Aan boord kan je onder andere een gym, vergaderruimte en verschillende ontspanningsruimtes terugvinden.

Blue Tern aan kaai 205

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *