Deze ochtend kwam de Fionia Sea aan bij PSA Zeebrugge. Deze aanloop betekende meteen het startschot van een nieuwe papierdienst tussen Zeebrugge en Finland/Zweden.

Omstreeks 7 uur kwam de Fionia Sea aan in Zeebrugge nadat het schip eind vorige week vertrok in de Zweedse haven van Husum (aan de Oostkust van Zweden). Samen met haar zusterschip Jutlandia Sea zal de Fionia Sea Zeebrugge verbinden met havens in Finland en Zweden. Beide schepen hebben een gemengde capaciteit voor zowel RoRo als containers.

Deze dienst is de tweede dienst van Wallenius SOL die bij PSA Zeebrugge aanloopt. Er wordt verwacht dat de nieuwe lijn een extra volume van ongeveer 200.000 ton papierrollen met zich zal meebrengen naar Zeebrugge. Tijdens deze dienst worden haven in Duitsland (Lübeck), Finland (Kemi, Oulu, Vaasa) en Zweden (Husum) aangelopen.

De andere dienst van Wallenius SOL bij PSA Zeebrugge loopt havens aan in Finland (Kemi, Oulu, Pietarsaari), Duitsland (Lübeck) en Engeland (Tilbury) aan. Deze dienst wordt gevaren door de Tundraland en Thuleland.

Voor meer foto’s kan je terecht op de website.

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *