Deze avond werd op sociale media het nieuws gepost dat P&O Ferries de stekker zal trekken uit de passagiersdienst richting Hull. Zo dreigt een einde te komen aan de verbinding die in 1974 werd opgestart. Dat werd vernomen uit goede bron.

Personeel en bemanning werd medegedeeld dat de verbinding naar Hull permanent zou sluiten voor passagiers. De dienst werd opgestart in 1974 en de Pride of Bruges en Pride of York zijn nu de derde generatie zussen die op de lijn actief zijn. Beide schepen werden gebouwd in 1987 en werden vanaf 2002 ingezet op de dienst vanuit Zeebrugge richting Hull. Of er nog een vrachtdienst actief blijft is momenteel nog onduidelijk.

Het ziet er naar uit dat de Pride of Bruges en Pride of York op het einde van het jaar de vloot van P&O Ferries zullen verlaten. In diezelfde mededeling werd ook gezegd dat de Pride of Brugundy en de European Seaway (Calais – Dover) niet meer terug zullen keren. De Brexit en de Coronacrisis zouden aan de basis liggen van deze beslissing.

Wanneer er meer info is zal dit blogbericht aangepast worden. 
Pride of Bruges

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *