Afgelopen weekend lag de OOCL Indonesia in de Zeebrugse haven. Gisteren vertrok het schip richting de haven van Gdansk in Polen. Maar wat merkwaardig is, is dat het schip binnen 2 weken nogmaals de Zeebrugse haven zal binnenlopen.

De OOCL Indonesia (21.413 TEU) vaart momenteel op de AEU1-dienst van de Ocean Alliance. Samen met nog 11 andere schepen varen ze deze dienst tussen Azië en Europa. Na havens zoals Shanghai, Ningbo, Xiamen en Singapore komen de schepen aan in Europa waar ze de havens van Felixstowe, Zeebrugge, Gdansk en Wilhelmshaven aanlopen alvorens ze via Piraeus het Suezkanaal terug koers zetten richting Azië.

Congestieproblemen in Felixstowe

Felixstowe is de eerste haven in Europa waar de schepen hun trossen vastmaken na hun vertrek in Singapore. Die haven kampt momenteel met congestieproblemen waardoor de schepen vertraging oplopen. Om de vertraging tot een minimum te herleiden zijn rederijen genoodzaakt om oplossingen te zoeken.

Één van de oplossingen is een change of rotation. Dat wil zeggen dat ze, wanneer de partners akkoord zijn, de havens in een andere volgorde zullen aanlopen. De afgelopen weken gingen de schepen na Felixstowe eerst naar Gdansk en Wilhelmshaven alvorens Zeebrugge te bezoeken.

Voor de OOCL Indonesia was Zeebrugge deze keer de eerste Europese haven. Het schip kwam enkel lossen en vertrok zondag in de namiddag richting Gdansk in Polen. Vanuit Gdansk gaat het via Felixstowe en Wilhelmshaven opnieuw naar Zeebrugge waar de OOCL Indonesia dan zal laden om vervolgens via Piraeus en het Suezkanaal opnieuw richting Azië gaat.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *