Morgenochtend wordt in Zeebrugge de Ever Goods verwacht. Dit schip van 20.124 TEU vaart samen met haar zussen uit de Golden class op de NEU6-dienst. Door de blijvende congestieproblemen in Felixstowe heeft Evergreen beslist Zeebrugge te gebruiken als transshipmenthaven om de vertraging tot een minimum te beperken.

De aanloop in Felixstowe wordt dus vervangen door een aanloop in Zeebrugge. De schepen van Evergreen waren in 2018/2019 al te zien in Zeebrugge maar keren nu dus tijdelijk terug. De Ever Goods zal het eerste schip worden die import containers zal lossen die nadien via andere schepen de haven van Felixstowe zal bereiken.

De Golden class bestaat uit 11 schepen met origneel een capaciteit tussen 20,124 en 20,388 TEU. Het eerste schip die werd opgeleverd was de Ever Golden en het laatste schip uit deze klasse is de Ever Greet. Alle schepen zijn ondertussen uitgerust met scrubbers. De schepen die achteraf scrubbers kregen hebben een capaciteit van 20.124 TEU en de schepen die meteen gebouwd werden met scrubbers 20.160 TEU.

Naast de Ever Goods zal ook de Ever Globe (01/12) naar Zeebrugge komen.

Evacuatie van lege containers

Zeebrugge speelt ook een belangrijke rol in de evacuatie van lege containers. Lege Evergreen-containers die uit Felixstowe geëvacueerd worden komen onder andere via P&O Ferries naar Zeebrugge. Nadien worden ze overgebracht naar CSP om vervolgens op een schip richting Azië geladen te worden. De verwachting is dat er ook lege containers via andere schepen naar Zeebrugge zullen komen alvorens deze volle containers laden naar Felixstowe.

Ever Golden bij CSP Zeebrugge op 22/05/2018

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *